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Registros recuperados : 138 | |
21. | | SAVEGNAGO, R. P.; RAMOS, S. B.; CAETANO, S. L.; LEDUR, M. C.; SCHMIDT, G. S.; MUNARI, D. P. Associações genéticas entre características de qualidade do ovo e produção de ovos em uma linhagem de aves de postura In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 55, 2009, Águas de Lindóia. Anais... Águas de Lindóia:SBG, 2009. p. 155. Projeto/Plano de Ação: 01.06.106.03-05 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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23. | | GRUPIONI, N. V.; VENTURINI, G. C.; IBELLI, A. M. G.; PEIXOTO, J. de O.; LEDUR, M. C.; MUNARI, D. P. Association of the Runt-related transcription factor 2 (RUNX2) gene with bone integrity traits in a paternal broiler line. In: INTERNATIONAL PLANT & ANIMAL GENOME, 22., 2014, San Diego, CA. Abstracts? San Diego, 2014. P642. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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24. | | MUNARI, D. P.; GRUPIONI, N. V.; ALENCAR, M. M. de; REGITANO, L. C. de A.; PAZ, C. C. P. Associação dos marcadores moleculares de IGF1, GH e PIT1 com os valores genéticos para perímetro escrotal em bovinos da raça Canchim. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 55., 2009, Águas de Lindóia. Anais... Águas de Lindóia: SBG, 2009. p. 210. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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25. | | VENTURINI, G. C.; SAVEGNAGO, B. N.; LEDUR, M. C.; SCHMIDT, G. S.; EL FARO, L.; MUNARI, D. P. Genetic parameters and principal component analysis for egg production from white leghorn hens. Poultry Science, Champaign, v. 92, p. 2283-2289, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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27. | | FIGUEIREDO, E. A. P. de; SCHMIDT, G. S.; MUNARI, D. P.; ZANOTTO, D. L.; LEDUR, M. C. Genetic evolution in performance and correlated carcass response, in pure paternal and maternal broiler lines. In: WORLD CONGRESS ON GENETICS APPLIED TO LIVESTOCK PRODUCTION, 6., 1998, Armidale, Australia. Proceedings...Armidale: [s.n.], 1998. v.24 p.325-326 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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28. | | ALMEIDA JÚNIOR, G. A. de; COSTA, C.; MONTEIRO, A. L. G.; GARCIA, C. A.; MUNARI, D. P.; NERES, M. A. Desempenho, características de carcaça e resultado econômico de cordeiros criados em creep feeding com silagem de grãos úmidos de milho. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 33, n. 4, p. 1048-1059, jul./ago. 2004. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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29. | | SCHMIDT, G. S.; FIGUEIREDO, E. A. P. de; LEDUR, M. C.; MUNARI, D. P.; GOMES, J. P. Efeito da seleção quanto ao peso corporal nas características reprodutivas em linhagens de frangos de corte. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 33, n. 10, p. 1595-99, out. 1998. Título em inglês: Effect of selection for body weight on reproduction in broiler lines. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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30. | | RAMOS, S. B.; SAVEGNAGO, R. P.; ZUIN, R. G.; LEDUR, M. C.; FIGUEIREDO, E. A. P. de; MUNARI, D. P. Comparação de modelos não lineares para o ajuste da produção de ovos de aves selecionadas para postura In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 55, 2009, Águas de Lindóia. Anais... Águas de Lindóia:SBG, 2009. p. 156. Projeto/Plano de Ação: 01.06.106.03-05 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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31. | | BUZANSKAS, M. E.; GROSSI, D. do A.; VENTURINI, G. C.; BALDI, F.; MUNARI, D. P.; ALENCAR, M. M. de. Estimativas de parâmetros genéticos para características reprodutivas e de crescimento em bovinos Canchim por método Bayesiano. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 46., 2009, Maringá. Anais...Maringa: SBZ:UEM, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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32. | | BUNZANSKAS, M. E.; GROSSI, D. do A.; GUIDOLIN, D. G. F.; BARROZO, D.; MUNARI, D. P.; ALENCAR, M. M. de. Estimativas de parâmetros genéticos para características reprodutivas e de crescimento em bovinos da raça Canchim. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 46., 2009, Maringá. Anais...Maringa: SBZ:UEM, 2009. 1 CD-ROM Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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33. | | CRUZ, V. A. R.; VENTURINI, G. C.; PEIXOTO, J. de O.; LEDUR, M. C.; SCHMIDT, G. S.; MUNARI, D. P. Estimativas de parâmetros genéticos para peso corporal, gordura abdominal e peso de peles em linhagem pura de frangos de corte. In: CONFERÊNCIA FACTA DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA AVÍCOLAS, 2011, Santos, SP. Anais... Santos: FACTA, 2011. Trabalhos de Pesquisa José Maria Lamas da Silva. 1 CD-ROM. Projeto: 02.09.07.006. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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35. | | NUNES, B. N.; RAMOS, S. B.; BONASSI, C. A.; LEDUR, M. C.; NONES, K.; COUTINHO, L. L.; MUNARI, D. P. Parâmetros genéticos e ambientais de rendimento e composição de carcaça de aves resultantes de cruzamento recíproco de linhagens de corte e postura. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 53., 2007, Águas de Lindóia. Anais. Águas de Lindóia: SBG, 2007. p. 246 Projeto n. 01.02.10.210-10. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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36. | | CAETANO, S. L.; SAVEGNAGO, R. P.; ZUIN, R. G.; LEDUR, M. C.; FIGUEIREDO, E. A. P. de; MUNARI, D. P. Parâmetros genéticos para produção de ovos medida em períodos parciais e total em aves de postura In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 55, 2009, Águas de Lindóia. Anais... Águas de Lindóia:SBG, 2009. p. 157. Projeto/Plano de Ação: 01.06.106.03-05 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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37. | | PERIPOLLI, E.; MUNARI, D. P.; SILVA, M. V. G. B.; LIMA, A. L.; IRGANG, R.; BALDI, F. Runs of homozygosity: current knowledge and applications in livestock. Animal Genetics, v. 48, n. 3, p. 255-271, 2017. Publicado online em 1 dez. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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38. | | ALMEIDA JÚNIOR, G. A. de; COSTA, C.; MONTEIRO, A. L. G.; GARCIA, C. A.; MUNARI, D. P.; NERES, M. A. Qualidade da carne de cordeiros criados em creep feeding com silagem de grãos úmidos de milho. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 33, n. 4, p. 1039-1047, jul./ago., 2004. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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39. | | SOUZA, C. G. de; VENTURINI, G. C.; GRUPIONI, N. V.; PEIXOTO, J. de O.; LEDUR, M. C.; MUNARI, D. P. Variabilidade genética do peso corporal e integridade óssea da tíbia em uma linhagem paterna de frangos de corte. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO ANIMAL, 10., 2013, Uberaba. Anais... Belo Horizonte: SBMA, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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40. | | VENTURINI, G. C.; CRUZ, V. A. R.; SOUZA, C. G.; LEDUR, M. C.; PEIXOTO, J. de O.; MUNARI, D. P. Validation of a molecular marker in the alpha-actin 1 gene for performance and carcass traits in broilers. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 57., 2011, Águas de Lindóia. Resumos. Águas de Lindóia: SBG, 2011. p. 185. Projeto/Plano de Ação: 01.06.10602-03. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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Registros recuperados : 138 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
20/11/2020 |
Data da última atualização: |
26/11/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
LIMA, C. M. de; FERNANDES, D. D. S.; PEREIRA, G. E.; GOMES, A. de A.; ARAÚJO, M. C. U. de; DINIZ, P. H. G. D. |
Afiliação: |
CARLOS MONTEIRO DE LIMA, Universidade Federal da Paraíba,DepartamentodeQuímica,P.O.Box5093,ZipCode58051-970,JoãoPessoa,PB,Brazil; DAVID DOUGLAS SOUSA FERNANDES, Universidade Federal da Paraíba,DepartamentodeQuímica,P.O.Box5093,ZipCode58051-970,JoãoPessoa,PB,Brazil; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; ADRIANO DE ARAÚJO GOMES, Universidade Federal do Rio Grande do Sul, InstitutodeQuímica,ZipCode90650-001,PortoAlegre,RS,Brazi; MÁRIO CÉSAR UGULINO DE ARAÚJO, Universidade Federal da Paraíba, DepartamentodeQuímica,P.O.Box5093,ZipCode58051-970,JoãoPessoa,PB,Braz; PAULO HENRIQUE GONÇALVES DIAS DINIZ, Universidade Federal do Oeste da Bahia, ProgramadePós-GraduaçãoemQuímicaPuraeAplicada,ZipCode47810-059,Barreiras,BA,Brazi. |
Título: |
Digital image-based tracing of geographic origin, winemaker, and grape type forred wine authentication. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 312, p. 12606, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.126060 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This work proposes the development of a simple, fast, and inexpensive methodology based on color histograms (obtained from digital images), and supervised pattern recognition techniques to classify redwines produced in the São Francisco Valley (SFV) region to trace geographic origin, winemaker, and grape variety. PCA-LDA coupled with HSI histograms correctly differentiated all of the SFV samples from the other geographic regions in the testset; SPA-LDA selecting just 10 variables in the Gray scale+HSI histogram achieved 100% accuracy in the test set when classifying three different SFV winemakers. Regarding the three grape varieties, SPA-LDA selected 15 variables in the RGB histogram to obtain the best result, misclassifying only 2 samples in the tests et. Pairwise grape variety classification was also performed with only 1 misclassification. Besides following the principles of Green Chemistry, the proposed methodology is a suitable analytical tool; for tracing origins, grapetype, and even (SFV) winemakers |
Palavras-Chave: |
Cabernet Sauvignon; Color histogram; Geographical origin indication; Histograma de cores; Imagens digitais Algoritmo; Indicação de origem geográfica; Successive projections algorithm; Syrah; Touriga Nacional; Vinho tinto. |
Thesagro: |
Uva. |
Thesaurus NAL: |
Digital images; Grapes; Red wines. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218044/1/1-s2.0-S0308814619322083-main.pdf
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Marc: |
LEADER 02126naa a2200361 a 4500 001 2126870 005 2020-11-26 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.126060$2DOI 100 1 $aLIMA, C. M. de 245 $aDigital image-based tracing of geographic origin, winemaker, and grape type forred wine authentication.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThis work proposes the development of a simple, fast, and inexpensive methodology based on color histograms (obtained from digital images), and supervised pattern recognition techniques to classify redwines produced in the São Francisco Valley (SFV) region to trace geographic origin, winemaker, and grape variety. PCA-LDA coupled with HSI histograms correctly differentiated all of the SFV samples from the other geographic regions in the testset; SPA-LDA selecting just 10 variables in the Gray scale+HSI histogram achieved 100% accuracy in the test set when classifying three different SFV winemakers. Regarding the three grape varieties, SPA-LDA selected 15 variables in the RGB histogram to obtain the best result, misclassifying only 2 samples in the tests et. Pairwise grape variety classification was also performed with only 1 misclassification. Besides following the principles of Green Chemistry, the proposed methodology is a suitable analytical tool; for tracing origins, grapetype, and even (SFV) winemakers 650 $aDigital images 650 $aGrapes 650 $aRed wines 650 $aUva 653 $aCabernet Sauvignon 653 $aColor histogram 653 $aGeographical origin indication 653 $aHistograma de cores 653 $aImagens digitais Algoritmo 653 $aIndicação de origem geográfica 653 $aSuccessive projections algorithm 653 $aSyrah 653 $aTouriga Nacional 653 $aVinho tinto 700 1 $aFERNANDES, D. D. S. 700 1 $aPEREIRA, G. E. 700 1 $aGOMES, A. de A. 700 1 $aARAÚJO, M. C. U. de 700 1 $aDINIZ, P. H. G. D. 773 $tFood Chemistry$gv. 312, p. 12606, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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